Τι είναι

PHOTOMARATHON 8

Ο  Φωτομαραθώνιος Πάτρας, είναι ένας φωτογραφικός διαγωνισμός με ένα στόχο.

Μέσα σε 8 ώρες πρέπει να παραχθούν 8 φωτογραφίες πάνω σε 8 θέματα που θα δοθούν από τους διοργανωτές.

Ο Φωτομαραθώνιος δεν είναι αθλητική δραστηριότητα. Είναι απλά ένα μέσο για πειραματισμό, δημιουργία, έκφραση αλλά και διασκέδαση μέσα σε κάποιο χρονικά περιορισμένο πλαίσιο και με συγκεκριμένη θεματολογία.

Οι Φωτομαραθώνιοι είναι πολύ διαδεδομένοι στην Ευρώπη, με ετήσια γεγονότα να διοργανώνονται στην Δανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Τσεχία, την Γαλλία και τη Ρωσία, αλλά και με σημαντικά παγκόσμια γεγονότα όπως στο Βανκούβερ, το Κειπ Ταουν ή το Τορόντο.

Στην Ελλάδα φωτομαραθώνιοι έχουν διοργανωθεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ για πρώτη φορά το 2012  διοργανώθηκε και στην Πάτρα από την Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας “ΗΔΥΦΩΣ”.

Η βασική ιδέα του είναι η εξής:
Την ημέρα του φωτομαραθωνίου, οι συμμετέχοντες προσέρχονται σε ένα προκαθορισμένο σημείο, όπου εγγράφονται, ελέγχεται η φωτογραφική μηχανή και η κάρτα τους, παραλαμβάνουν το καρτελάκι συμμετοχής τους και την πρώτη ομάδα θεμάτων. Στις επόμενες ώρες πρέπει να παράγουν μία φωτογραφία για κάθε θέμα που τους έχει δοθεί. Σε επόμενη προκαθορισμένη ώρα και σημείο, δίνεται η επόμενη ομάδα θεμάτων.

Στο τέλος της ημέρας, οι συμμετέχοντες επανέρχονται στην έδρα του μαραθωνίου και παραδίδουν στην επιτροπή τις 8 φωτογραφίες με τις οποίες συμμετέχουν, απευθείας  από την κάρτα της μηχανής τους.

Οι συμμετοχές θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και θα κριθούν από επιτροπή, η οποία θα ανακοινώσει και τους νικητές ανά θέμα, την καλύτερη φωτογραφία συνολικά και το νικητή για το καλύτερο συνολικό έργο.

Τον Φωτομαραθώνιο Πάτρας 2018 συνδιοργανώνουν η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΑΤΡΑΣ “ΗΔΥΦΩΣ” και ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ του ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Μέρες Φωτογραφίας”, η οποία περιλαμβάνει εκτός του φωτομαραθωνίου,  εκθέσεις φωτογραφίας, παρουσιάσεις από γνωστούς φωτογράφους και σεμινάρια φωτογραφίας.

        

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s